U padu helikoptera poginulo 19 osoba

Fena
U padu helikoptera poginulo 19 osoba
Helikopter Mi-8, koji je prevozio 22 osobe srušio se na sjeverozapadu Sibira, prilikom čega je najmanje 19 osoba poginulo, izvijestili su istražitelji koji su zaduženi za ovaj slučaj.

Helikopter se srušio izvan grada Novi Urengoj i "19 osoba je poginulo od višestrukih povreda zadobijenih na mjestu nesreće, prema prvim informacijama", navedeno je u saopćenju Istražnog odbora Ruske Federacije.

Helikopter je bio u sibirskoj regiji Krasnojarsk u gradu Urengoj, u regiji Jamalo-Nenecki kada se srušio. 

Regionalni ogranak ministarstva za hitne situacije je saopćio da je informirano o teškom slijetanju helikoptera u petak, oko 80 kilometara od Novog Urengoja, ne navodeći broj žrtava u početku. Spasioci su upućeni na mjesto događaja i izvukli su iz olupina tri preživjele osobe, koje su na liječenju u Novom Urengoju, navodi ministarstvo.

Istražni odbor je saopćio da je nesreću moglo izazvati kršenje pravila sigurnosti u letu, mehanički problem ili teški vremenski uslovi, a otvorena je i krivična istraga da bi se utvrdilo da li je u pitanju kršenje pravila sigurnosti, prema istom izvoru. Ministarstvo je preciziralo  da magla otežava istraživanje mjesta pada, kao i operacije spašavanja. 

Prošle godine, u sličnom padu helikoptera poginulo je 15 osoba u sibirskom gradu Igarka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije