U Njemačkoj rekordan broj umrlih u jednom danu

0
Radiosarajevo.ba
U Njemačkoj rekordan broj umrlih u jednom danu
Foto: EPA-EFE / Angela Merkel

U Njemačkoj je zabilježen je crni rekord u broju umrlih u jednom danu - 426, pokazuju podaci instituta Roberta Kocha (RKI) objavljeni u petak. 

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa povećao se za 22.806 te iznosi 1.006.394, prema podacima RKI-a. Broj smrtnih slučajeva u 24 sata povezanih s koronavirusom porastao je za rekordnih 426 na ukupno 15.586. 

Barovi, restorani, pozorišta i fitness dvorane su zatvoreni, ali škole i trgovine ostaju otvorene. Od 1.decembra privatna okupljanja bit će ograničena na pet ljudi, sa sadašnjih 10. 

Preko Božića, taj će broj porasti opet na dopuštenih 10 osoba u većini od 16 saveznih država, ne računajući djecu u dobi do 14 godina, premda su porodice pozvane da izbjegavaju društvene kontakte sedam dana prije posjete. 

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je građane Njemačke da ustraju u daljnjoj borbi protiv pandemije koronavirusa i da se pripreme na teške mjesece koji dolaze, označivši borbu protiv pandemije najvećim izazovom od Drugog svjetskog rata. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije