U napadu na zatvor u Jemenu najmanje 70 mrtvih - stigao komentar iz S. Arabije

0
Hina
U napadu na zatvor u Jemenu najmanje 70 mrtvih - stigao komentar iz S. Arabije
Foto: EPA-EFE / Zatvor je sravnjen sa zemljom

Vojna koalicija koju predvodi Saudijska Arabija zanijekala je u subotu u priopćenju da je gađala zatvor kojim upravljaju pobunjenici u Jemenu, pri čemu je u petak ubijeno najmanje 70 ljudi.

Informacija o napadu na zatvor u Saadi, na sjeveru, "neutemeljena" je, ističe se u priopćenju glasnogovornika koalicije, prenosi službena saudijska novinska agencija.

Koalicija je u petak preuzela odgovornost za napad na Hodeidu, na zapadu.

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

Koalicija koja od 2015. vojno intervenira u zemlji zahvaćenoj ratom, kaže da je "krajnje ozbiljno" provjerila informacije prije nego je zaključila da su "neutemeljene", rekao je taj glasnogovornik, general Turki Al-Malki koji optužuje hutiste za "dezinformiranje".

Saudijska Arabija je na čelu koalicije muslimanskih zemalja, među kojima su Ujedinjeni Arapski Emirati, koja pomaže snagama jemenske vlade u borbi s pobunjenim hutistima koje podupire Iran.

Demantirajući vijest o bombardiranju zatvora, koalicija u priopćenju ujedno ističe da on nije "na popisu zabranjenih ciljeva sukladno mehanizmu koji je potvrdio UN-ov Ured za koordinaciju humanitarnih poslova u Jemenu" (OCHA).

Zatvor u Saadi, uporištu pobunjenih hutista na sjeveru, bombardiran je usred noći, pri čemu je poginulo 70, a ranjeno je 138 ljudi, navodi nevladina organizacija Liječnici bez granica (MSF) osudivši "strašan" napad.

Broj žrtava je vjerojatno i veći jer "još traje potraga u ruševinama", dodaje MSF.

Zasad nije poznato tko su bili zatvorenici ni koliko ih je bilo. No osam nevladinih organizacija, među kojima Action contre la Faim, Oxfam i Save the Childred, navode u zajedničkom priopćenju da je riječ o migrantima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije