U Moskvi pun stadion na obilježavanju godišnjice agresije na Ukrajinu: Stigao je i Putin

2
Radiosarajevo.ba
U Moskvi pun stadion na obilježavanju godišnjice agresije na Ukrajinu: Stigao je i Putin
Foto: Twitter / Stadion u Moskvi

U Moskvi se hiljade ljudi okupilo na stadionu Lužnjiki na mitingu-koncertu povodom godišnjice agresije na Ukrajinu i dana, kako su ga u Rusiji nazvali - „branilaca otadžbine“.

Nakon muzičkih nastupa i govora pojedinaca, stigao je i ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je odmah izašao za govornicu i počeo svoj govor.

Moskva Times izvještava da je jedna vladina institucija primorala 70 posto svojih radnika da ode na današnji proratni miting.

Organizatori su učesnicima i posjetiocima podijelili topli čaj i kobasice.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Novinarka NewYork Timesa Valerie Hopkins je na stadionu u Moskvi i na Twitteru objavljuje fotografije i snimke.

Ona je pokazala i snimke velikog broja autobusa parkiranih kod stadiona.

Na početku svog govora Putin je rekao: "Danas, branimo svoje interese, svoj narod, svoju kulturu, jezik i teritoriju, naša cijela nacija se nalazi na braniku Očevinu."

Putin je naveo da je u kontaktu sa vojnim vrhom koji se bori za ruske "historijske zemlje" te je izjavio: "Ponosni smo na one koji se u Ukrajini bore da odbrane očevinu", na šta je publika uzvratila ovacijama i poklicima "Rusija! Rusija!".

Putin je prisutne na skupu pohvalio za "hrabrost" zbog koje ih je usporedio sa ruskim vojnicima na liniji. "Kada smo skupa, niko nam nije ravan. Za jedinstvo ruskog naroda!"

Na kraju govora je izvedena državna himna, a Putin se rukovao sa vojnim osobljem na bini, nakon čega je na stadionu nastavljen muzički program.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije