U Londonu postavljeno spomen obilježje žrtvama genocida u Srebrenici

4
FENA
U Londonu postavljeno spomen obilježje žrtvama genocida u Srebrenici
Foto: IGK / Memorijalna klupa za žrtve genocida u Srebrenici, London

U organizaciji BCIC London i pod pokroviteljstvom Instituta za istraživanje genocida Kanada u Londonu je postavljeno još jedno spomen-obilježje žrtvama genocida u Srebrenici.

Kako je saopćeno iz Instituta za istraživanje genocida Kanada, riječ je o memorijalnoj klupi, još jednom mjestu okupljanja prijatelja istine, pravde i kulture sjećanja u Kanadi.

"Dobili smo spomen obilježje koje će na najbolji način širiti važnu misiju da internacionaliziramo  bosansku kulturu sjećanja na genocid u Srebrenici i Bosni i Hercegovini, prije svega u gradu Londonu, a zatim i u Kanadi i svijetu. Dobili smo mjesto okupljanja grkanadskih građana kojih je sve više u prihvatanju i javnom iznošenju sudskih, naučnih i historijskih činjenica o agresiji i genocidu", navodi se u saopćenju.

Stravična nesreća u BiH: Uslijed teških povreda poginula jedna osoba

Stravična nesreća u BiH: Uslijed teških povreda poginula jedna osoba

Spomen-obilježje u Londonu žrtvama najvećeg zločina poslije holokausta u Evropi, genocida u Srebrenici, ostaje trajno svjedočanstvo da će se pamtiti ovaj zločin u ime istine i pravde bez kojih nema bolje budućnosti čovjeka i civilizacije.

Spomenik u javnom prostoru, u jednom prelijepom londonskom parku, podsjeća i opominje na počinjeni genocid, ističe se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije