U kritičnom stanju 50 ljudi: Bivša supruga napadača iz Nice uhapšena

Radiosarajevo.ba
U kritičnom stanju 50 ljudi: Bivša supruga napadača iz Nice uhapšena
Francuski mediji su danas saopštili da je policija uhapsila suprugu napadača iz Nice Mohameda Bouhlela, zbog sumnje da je znala za njegove namjere.

Bouhlel je 31-godišnji rođeni Tunižanin koji je u Francuskoj imao urednu boravišnu dozvolu. Policiji je poznat od ranije po nasilju i krađama, a nedavno je čak i pritvoren zbog tučnjave nakon jedne saobraćajne svađe. I tada je policija kod njega pronašla oružje!

Na današnjoj press konferenciji, predsjednik Francuske Francois Hollande je potvrdio da je 84 osoba ubijeno, i rekao da je još 50 ljudi na “granici života i smrti”. Predsjednik Francuske je dodao da među žrtvama ima dosta stranih državljana. 

Jedan rođak Mohameda Lahouaieja Bouhlela rekao je za Daily Mail, kako je Bouhlel svjesno kršio svako pravilo Islama te da je pio alkohol, jeo svinjetinu i drogirao se.

"Nikad se nije molio niti išao u džamiju. Tukao je svoju ženu s kojom je imao troje djece te je bio u procesu razvoda", ispričao je njegov rođak.

Prema riječima francuskog tužitelja Françoisa Molinsa, Mohameda Lahouaieja Bouhlela zadržan je 23. marta ove godine zbog nasilnog ponašanja i osuđen na šest mjeseci. No, kako je rekao, vlasti nikad nisu kod njega uočile znakove radikalizma.

U Nicu je došao sam, biciklom koji je kasnije pronađen u kamionu. Kamion kojim je počinio masakr unajmio je, inače, dva dana prije napada i bio je parkiran u Nici devet sati prije negoli je krenuo u pokolj.

Policija pokušava utvrditi je li imao pomagače.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije