U kamionu pronađena i bankovna kartica napadača iz Nice

Fena
U kamionu pronađena i bankovna kartica napadača iz Nice
Mohamed Lahouaiej Bouhlel, napadač iz Nice, je francuski državljanin tuniskog porijekla koji je rođen 1985. godine.

U kamionu kojim je izvršio napad, osim vozačke dozvole, pronađena je i njegova bankovna kartica.

Policija pretražuje njegov stan u Nici, ali i još neka mjesta s kojima ga se povezuje. Poznat je otprije po sitnim krađama, ali nije bio pod nadzorom sigurnosnih službi zbog povezanosti s džihadističkim ćelijama.

Pretpostavlja se da je kamion kojim je počinio napad unajmio prije nekoliko dana u gradu Saint-Laurent-du-Var, a na svoj smrtonosni pohod po turističkoj šetnici u Nici krenuo je iz njene okoline. Kod njega je pronađen i pištolj iz kojeg je ispalio nekoliko hitaca na šetnicu.

Naravno, postavlja se pitanje kako je uopće na nju dospio u kamionu od 25 tona. Prema nekim izvještajima navodno je rekao policiji da dostavlja - sladoled. Druge informacije govore da je probio barijere koje su bile duž šetnice na kojoj se slavio Dan pada Bastilje i koja je bila zatvorena za saobraćaj vozila.

AFP je razgovarao sa susjedima osumnjičenog napadača kamionom. Opisuju ga kao usamljenog i povučenog muškarca koji je uvijek nosio bicikl u stan. Jedan susjed kazao je da mu se nije činio kao religiozna osoba a primijetio je i da je često nosio kratke hlače. Jedna druga susjeda kazala je da joj se nije sviđalo kako je buljio u njene dvije kćeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije