U javnim toaletima tajno snimio više od 200 osoba

Fena
U javnim toaletima tajno snimio više od 200 osoba
Muškarac iz Sydneya optužen da je tajno u javnim toaletima snimio više od 200 osoba, među kojima su bili i maloljetnici, na sudu je rekao da je to radio zbog "vlastita seksualnog zadovoljstva", izvijestio je u srijedu sud.

Četrdesetgodišnji Benjamin Moorhouse navodno je tokom februara i marta postavio tajne kamere ispod umivaonika u javnim toaletima na nekoliko željezničkih stanica i u trgovačkom centru u Sydneyu i okolini, stoji u saopćenju suda. 

Uhapšen je 22. marta, a optužnica ga tereti po pet tačaka za nedopušteno i kažnjivo snimanje osoba u privatnim trenucima zbog "vlastita seksualnog uzbuđenja i zadovoljenja pohote".

Dvije tačke daju dodatnu težinu optužnici, s obzirom na to da je među snimljenim osobama i dvoje maloljetnika, mladić i djevojka mlađi od 16 godina.

Moorhouseov je odvjetnik kazao da će njegov klijent priznati krivnju po svim točkama optužnice. 

Lokalni mediji pišu da se optuženik u srijedu pojavio pred sudom, a kaucija mu omogućuje da bude na slobodi. Ponovno ročište zakazano je za 31. maj. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije