U Grčkoj nestali dječak (8) i djevojčica (6): Aktiviran Amber alert, sumnja se da ih je otela majka

1
Radiosarajevo.ba
U Grčkoj nestali dječak (8) i djevojčica (6): Aktiviran Amber alert, sumnja se da ih je otela majka
Foto: Screenshot / Amber Alert

Grčka policija traga za dvoje djece čiji je nestanak prijavljen 13. jula na ostrvu Rodos.

Njih je, kako prenose grčki mediji, otela majka i već skoro mjesec dana nema ni traga ni glasa od njih. U Grčkoj je aktiviran Amber alert u cilju potrage za djecom, a vjeruje se da su u opasnosti, pišu grčki mediji.

Majka je pokupila sina Joanisa Rafaela Apostolakisa (8) i kćerku Irini - Agapi Apostolakis (6) i nestala u nepoznatom pravcu, a policija moli sve koji su vidjeli djecu ili imaju neke ingormacije da obavijeste najbližu policisku satnicu.

Zelenski kasno sinoć prvi put priznao šta se događa. Gore zgrade u Rusiji, guverneri u panici

Zelenski kasno sinoć prvi put priznao šta se događa. Gore zgrade u Rusiji, guverneri u panici

Joanis ima smeđe oči i smeđu kosu, visok je 130 centimetara i normalne težine. Ne zna se šta je imao na sebi u trenutku nestanka.

Irini ima smeđe oči i smeđu kosu, visoka je 115 centimetara i mršava. Također, ne zna se šta je nosila u trenutku nestanka.

Mole se svi koji imaju bilo kakvu informaciju da kontaktiraju "Dečji osmeh" na telefone koji su aktivni 24 sata dnevno i na "Evropsku liniju za nestanke".

Amber Alert Hellas sastoji se od trenutnih, validnih i detaljnih informacija građana o nestanku maloljetnika samo nekoliko minuta nakon što su nadležni o tome obaviješteni.

Da bi se to postiglo, Program uključuje niz agencija (državnih, privatnih, dobrovoljnih) od kojih svaka saopštava detalje o nestalom djetetu i neke druge osnovne informacije putem sredstava kojima raspolaže, npr. televizijski i radijski spotovi, objave na društvenim mrežama, slanje SMS-a, najave na ekranima aerodroma itd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije