U Afganistanu bačena granata na svatove, najmanje 13 mrtvih

4
Radiosarajevo.ba
U Afganistanu bačena granata na svatove, najmanje 13 mrtvih
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Najmanje je 13 ljudi poginulo u minobacačkom napadu na svatove i u eksploziji bombe kraj ceste u blizini željezničke pruge, rekli su u nedjelju dužnosnici o odvojenim incidentima u Afganistanu.

U sjeveroistočnoj pokrajini Kapisi ubijeno je najmanje sedam civila, a troje ranjeno nakon što je minobacačka granata ispaljena na svatove u četvrti Tagab, potvrdilo je nekoliko lokalnih dužnosnika.

Incident se dogodio u subotu navečer tokom okršaja između vlade i talibanskih militanata u nemirnoj četvrti, prema dužnosnicima. Zaraćene strane okrivile su jedna drugu, javlja Hina

U zapadnoj pokrajini Heratu šest pripadnika sigurnosnih snaga koje čuvaju željezničku prugu između Afganistana i Irana poginulo je u eksploziji bombe na cesti u okrugu Gorjanu, rekao je pokrajinski guverner Vahid Katali.

Uprava afganistanskih željeznica također je potvrdila incident.

Talibani postavljaju bombe uz cestu u borbi protiv provladinih snaga širom zemlje.

U Afganistanu se nasilje pogoršalo u vrijeme kad Sjedinjene Države i NATO povlače svoje snage iz te zemlje.

U subotu su najmanje četiri osobe poginule, a 11 drugih je ranjeno u eksploziji bombe na cesti na koju je naišao minibus u kojem su bili studenti i univerzitetski predavači u sjevernoj pokrajini Parvanu.

Bombaški napadi i napadi talibana na provladine snage događaju se svakodnevno u cijeloj zemlji.

Napade u toj zemlji izvode i militanti Islamske države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije