Turski zvaničnik: Predsjednik Erdogan nije obećao da će zatvoriti Bosfor

3
Radiosarajevo.ba
Turski zvaničnik: Predsjednik Erdogan nije obećao da će zatvoriti Bosfor
Foto: Arhiv / Recep Tayyip Erdogan

Nakon informacije da se Volodimir Zelenskij, predsjednik Ukrajine na svom Twitter profilu zahvalio  predsjedniku Turkiye Recepu Tayyipu Erdoganu na zabrani prolaz ruskim brodovima u Crno more, redakcija portala Midlle East Eye kontaktirala je ured predsjednika Turske.

Navodno, turski predsjednik Tayyip Erdogan nije rekao ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da će Turska zatvoriti tjesnac Bosfor i Dardanele za ruske ratne brodove, rekao je visoki turski dužnosnik za Middle East Eye u subotu.

"Predsjednik Erdogan nije obećao da će zatvoriti tjesnace", rekao je dužnosnik, koji je izravno upoznat s pozivom. "Turska još nije donijela odluku o zatvaranju tjesnaca za ruske brodove."

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Izjava je u suprotnosti s ranijim tweetom Zelenskog, koji je objavljen nakon njegovog telefonskog razgovora s Erdoganom.

"Zahvaljujem mom prijatelju, predsjedniku Turske Republike Recepu Tayyipu Erdoganu i turskom narodu na njihovoj snažnoj podršci. Zabrana prolaska ruskih ratnih brodova u Crno more i značajna vojna i humanitarna potpora Ukrajini danas nam jako puno znače. Ukrajinski vam narod ovo nikada neće zaboraviti!", napisao je Zelenski na Twitteru.

Čeka se potvrda ili demantij turskog predsjednika Erdogana na izjavu Zelenskija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije