Zelenski se javio i poslao poruku Erdoganu: Ovo vam Ukrajina neće zaboraviti!

1
Radiosarajevo.ba
Zelenski se javio i poslao poruku Erdoganu: Ovo vam Ukrajina neće zaboraviti!
Foto: EPA-EFE / Erdogan i Zelenski

Volodimir Zelenskij, predsjednik Ukrajine na svom Twitter profilu zahvalio se predsjedniku Turkiye Recepu Tayyipu Erdoganu na potezu koji je navodno naredio.

On je navodno zabranio prolaz ruskim brodovima u Crno more i na taj način olakšao Ukrajini, da je manji proboj ruskog napada sa mora.

"Zahvaljujem mom prijatelju, predsjedniku Turske Republike Recepu Tayyipu Erdoganu i turskom narodu na njihovoj snažnoj podršci.

SAD stavile veto na prijem Palestine u punopravno članstvo UN-a

SAD stavile veto na prijem Palestine u punopravno članstvo UN-a

Zabrana prolaska ruskih ratnih brodova u Crno more i značajna vojna i humanitarna potpora Ukrajini danas nam jako puno znače. Ukrajinski vam narod ovo nikada neće zaboraviti!", napisao je Zelenski na Twitteru.

Podsjetimo, Erdogan je obavio telefonski razgovor s ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim. To tvrdi predsjednik Ukrajine.

U saopćenju iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Turkiye navedeno je kako su Erdogan i Zelenski razgovarali o napadu Rusije na Ukrajinu i najnovijim zbivanjima na tom planu.

Erdogan je tokom razgovora izrazio saučešće za građane Ukrajine koji su izgubili živote u ruskom napadu te poželio brz oporavak ranjenima.

Na ove informacije još se čeka potvrda iz Turske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije