Turski vatrogasci i dalje se bore sa požarima: Požar izbio prije pet dana

0
AA
Turski vatrogasci i dalje se bore sa požarima: Požar izbio prije pet dana
Foto: AA / Turska

Šumski požari u distriktima Koycegiz i Marmaris, u turskoj provinciji Mugli, gase se iz zraka i s kopna.

Požar koji je prije pet dana izbio u šumskom području u Sirinyeru, u naselju Armutalan, potpomognut vjetrom proširio se na naselja Icmeler, Turunc, Osmaniye, Bayir, Ciftlik, Turgut, Hisaronu i Orhaniye.

Ekipe su tokom noći sa zemlje nastavile držati požar pod kontrolom. Prvim zrakama sunca u dva distrikta su počele nove akcije gašenja iz zraka. Na teren su upućeni helikopteri koji nastoje ugasiti požare.

U akcijama gašenja požara u Marmarisu učestvuje tim od 100 ljudi, koji djeluju pri Ministarstvu za vanredne situacije u Azerbejdžanu. Vatrenu stihiju gase i vatrogasci iz drugih provincija, spasilačke ekipe i građani.

U toku je i akcija gašenja požara koji je izbio u šumskom predjelu naselja Agla, u Koycegizu.

Aktivnosti u vezi gašenja požara pomno prate ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu i ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli.

Požari u Turskoj se intervencijama s kopna i iz zraka stavljaju pod kontrolu. Snimak iz zraka pokazuje razmjere štete kojiu je napravio požar u Bodrumu.

Turska je stavila pod kontrolu 117 od ukupno 125 šumskih požara koji bjesne širom zemlje.

Ovu informaciju u nedjelju potvrdio turski ministar šumarstva i poljoprivrede Bekir Pakdemirli.

"Kada je riječ o požarima koji su izbili u periodu od 28. jula do 1. augusta, od ukupno 125 požara, 117 je potpuno ugašeno ili stavljeno pod kontrolu", naveo je Pakdemirli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije