Trumpov pristaša traži nazad 2,5 miliona dolara

0
Radiosarajevo.ba
Trumpov pristaša traži nazad 2,5 miliona dolara
Twitter / U štabu D. Trumpa

Pristalica Donalda Trumpa, koji je donirao 2,5 miliona dolara za pomoć u razotkrivanju i procesuiranju tvrdnji o prijevari na predsjedničkim izborima, želi svoj novac natrag nakon, kako je rekao, "razočaravajućih rezultata".

Fredric Eshelman, poduzetnik iz Sjeverne Karoline, rekao je da je novac dao True the Voteu, pro-Trumpovoj grupi za "izbornu etiku" u Teksasu koja je obećala pokrenuti tužbe u sedam država u okviru napora da "istraže, pokrenu parnicu, i razotkriju sumnjive ilegalne izbore i prijevaru na općim izborima 2020. godine", piše The Guardian.

No, prema tužbi koju je Eshelman podnio ove sedmice u Houstonu, True the Vote odustao je od pravnih radnji i prekinuo kampanju Validate the Vote 2020, a zatim odbio uzvratiti pozive kad im je zatražio objašnjenje.

Osnivač Eshelman Ventures LLC, kompanije za rizični kapital, rekao je da je "redovno i više puta" tražio ažuriranja, tvrdi se u tužbi, ali da su mu davani neodređeni odgovori, floskule i prazna obećanja.

True the Vote medijima nije odgovorio na upite, ali su na svojoj web stranici objavili izjavu osnivačice i predsjednice Catherine Engelbrecht, optužujući za neuspjeh vanjske snage.

"Dok stojimo uz svjedočenja birača, barijere za unapređenje naših argumenata, zajedno s vremenskim ograničenjima, učinile su potrebnim da idemo drugim putem", rekla je skupina, najavljujući da je povukla prijave u državama Georgia, Michigan, Pennsylvania i Wisconsin.

U sve četiri države pobijedio je Joe Biden.

"Naša je misija puno veća od samo jednog izbora. Riječ je o popravku sustava za sve buduće izbore", navedeno je.

Eshelman u svojoj tužbi tvrdi da mu se ova neprofitna organizacija ponudila vratiti milion dolara ako odustane od plana da ih tuži.

On traži da mu se vrati svih 2,5 miliona dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije