Trump se zahvalio sebi: „Hvala, gospodine predsjedniče“

Radiosarajevo.ba
Trump se zahvalio sebi: „Hvala, gospodine predsjedniče“
Foto: EPA-EFE / Donald Trump tokom govora za Dan nezavisnosti

Američki predsjednik Donald Trump objavio je u subotu na Twitteru zahvalnicu samom sebi, uz konstataciju da cijeli svijet zavidi SAD-u i priloženu vijest o uspjesima Wallstreeta.

Našoj zemlji zavidi cijeli svijet. Hvala Vam, gospodine predsjedniče!“, napisao je on, kako prenosi Tanjug.

Uz tu poruku, on je objavio Twitter objavu sa službenog profila Bijele kuće, gdje piše da su u srijedu tri glavna američka burzovna indeksa zabilježila rekordne rezultate.

Priložena je vijest o tome, objavljena na poznatoj washingtonskoj internetskoj stranici thehill.com, koja prati američku politiku, a u kojoj se navodi da je nastavljena serija rasta dobiti na Wallstreetu, nakon što su burzovni indeksi „Dow Jones Industrial Average“, „S&P 500“ „NASDAQ Composite“ zabilježili nove rekordne rezultate u trgovanju, koje u srijedu bilo skraćeno zbog proslave Dana nezavisnosti SAD-a idućeg dana.

Trump je i u novembru prošle godine zahvalio samome sebi na Twitteru, nakon završetka obilježavanja Dana zahvalnosti.

„Tako je sjajno što cijene goriva padaju (hvala predsedniče T). Dodajte to, što je poput velikog smanjenja poreza, našim ostalim dobrim ekonomskim vijestima. Inflacija oborena (čujete li to vi u FED [Federalne rezerve])!“, poručio je Trump.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije