Trump popustio: Ništa od masovnih deportacija izbjeglica

Radiosarajevo.ba
Trump popustio: Ništa od masovnih deportacija izbjeglica
Arhiv / Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump objavio je na Twitteru da je „na zahtjev demokrata“ odložio masovne deportacije ilegalnih migranata i dao rok demokratama i republikancima u Kongresu da se dogovore oko rješenja problema na južnoj granici SAD, inače će on narediti početak deportacija.

„Na zahtjev demokrata odložio sam proces uklanjanja ilegalnih migranata (deportaciju) na dvije sedmice, kako bih vidio da li demokrate i republikanci mogu da sjednu i zajedno iznađu rješenje za probleme oko azila i rupa na južnoj granici. Ukoliko ne budu mogli, deportacije počinju!“, tvitovao je Tramp, iz čije poruke nije jasno da li je mislio na pravne rupe u zakonu ili bukvalne rupe u ogradi prema Meksiku.

Glas Amerike je prenio da je Trump prethodno naredio nadležnim službama da sprovedu masovnu deportaciju migranata kojima je naloženo da napuste zemlju, objavili su američki mediji koji su najavljivali da bi ta akcija trebalo da počne sutra.

Navođeno je da je Trump na Twitteru napisao da će biti deportovani oni imigranti kojima je već dostavljeno rješenje da moraju da napuste SAD.

Operacija bi trebala obuhvatiti oko 2.000 porodica u velikim gradovima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije