Trump ponovo prijeti: Uskoro tarife na uvoz europskih automobila

Radiosarajevo.ba
Trump ponovo prijeti: Uskoro tarife na uvoz europskih automobila
FOTO: EPA / Donald Trump

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp je izjavio danas da njegova vlada završava studiju o povećanju uvoznih tarifa na automobile iz Europske unije i da će na tom planu uskoro biti poduzete akcije.

"Završavamo našu studiju o tarifama na automobile iz EU, imajući u vidu činjenicu da su dugo iskorištavali SAD u smislu trgovinskih barijera i tarifa. Na kraju će se sve uravnotežiti - i za to neće morati da prođe puno vremena", napisao je Trump na Twitteru.

Predsjednik SAD-a je u petak zaprijetio uvođenjem 20-procentnih tarifa na uvoz svih automobila proizvedenih u EU, samo mjesec dana nakon što je njegova administracija otvorila istragu o efektima uvoza automobila po nacionalnu sigurnost SAD-a.

Visoki zvaničnik Europske komisije je u subotu izjavio da će europski blok odgovoriti na svaku mjeru SAD-a koja se tiče povećanja tarifa na automobile iz EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije