Trump objavio prvi tweet u 2018: Dosta je bilo Pakistana

AA
Trump objavio prvi tweet u 2018: Dosta je bilo Pakistana

Američki predsjednik Donald Trump je u svojim prvim tvitovima u 2018. godini najavio da bi mogao ukinuti finansijsku pomoć Pakistanu, dok je u vezi Irana poručio da je došlo "vrijeme za promjene" u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

"Sjedinjene Američke Države su posljednjih 15 godina na glup način dale 33 milijarde dolara pomoći Pakistanu, a oni nam zauzvrat nisu dali ništa osim laži i dvoličnosti, misleći da su naši čelnici idioti", napisao je Trump u svom prvom tvitu ove godine, dodajući kako Pakistan štiti teroriste.

"Oni štite teroriste koje mi progonimo u Afganistanu. Dosta je bilo!", napisao je Trump.

Podsjetimo, američki list "New York Times" je prošle sedmice objavio kako Trumpova administracija ozbiljno razmatra mogućnost da toj zemlji ne isplati 255 miliona dolara pomoći, smatrajući da Pakistan ne čini dovoljne napore u borbi protiv terorizma.

Trump je i u decembru 2017. godine otvoreno upozoravao da Pakistanu više neće slati pomoć.

Osim toga, američki lider je poručio da je u Iranu došlo "vrijeme za promjene", komentarišući protuvladine proteste koje se događaju posljednjih dana i u kojima ima i poginulih.

"Iran nije uspio u svakom pogledu, i pored jako lošeg sporazuma sklopljenog s Obaminom administracijom. Veliki iranski narod već je godinama izvrgnut represiji. Gladan je hrane i slobode. Bogatstvo Irana je zaplijenjeno, kao i ljudska prava. Vrijeme je da se to promijeni", napisao je Trump.

Ovo je treći put od petka da američki predsjednik otvoreno kritikuje iranski režim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije