Trump o napadu na Sjevernu Koreju: "Vidjet ćemo..."

Radiosarajevo.ba
Trump o napadu na Sjevernu Koreju: "Vidjet ćemo..."
Nije trebalo dugo čekati na reakciju Donalda Trummpa nakon što je Sjeverna Koreja izvršila šesti nuklearni test, tokom kojeg je, kako tvrdi, uspješno testirala hidrogensku bombu.

Predsjednik SAD-a Donald Trump na Twitteru je napisao:

"Sjeverna Koreja provela je veliki nuklearni test. Njihove riječi i djela i dalje su neprijateljska i opasna za SAD", poručio je Trump.

Ubrzo je objavio i novi tweet u kojem je poručio kako je Sjeverna Koreja odmetnuta nacija koja je postala velika prijetnja i sramota za Kinu, koja pokušava pomoći, ali bezuspješno.

U trećoj uzastopnoj objavi Trump je poručio:

"Južna Koreja otkriva da, baš kao što sam im rekao, njihovi razgovori o smirivanju situacije sa Sjevernom Korejom neće funkcionirati, oni razumiju samo jednu stvar", poručio je Trump.

Kako javlja AP, Trump je nakon posjeta crkvi u Washingtonu na novinarsko pitanje o mogućem napadu SAD na Sjevernu Koreju kratko poručio: "Vidjet ćemo..."

Američki predsjednik Donald Trump održat će danas vanredni sastanak sa svojim timom za nacionalnu sigurnost, a povodom nuklearnog testa koji je provela Sjeverna Koreja, javlja CNN.

Ministar finansija Steve Mnuchin u nedjelju je objavio da će složiti novi paket sankcija kako bi zaustavio svu trgovinu sa Sjevernom Korejom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije