Trump najavio visoke carine za rivale, ali i saveznike SAD-a: "Za mene je to najljepša riječ..."

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Carine su samo dodatni porez na Amerikance

Kineze i ostale koji izvoze robu u USA to neće mnogo pogoditi. Isto kao inflacija - porez na srednju klasu i na siromašne. Mnogi ovo ne razumiju a izgleda ni Tramp.

Sankcije su ekonomski rat. Onda dođe pravi rat.

Drugim riječima sve što nije MADE IN USA, podleže uvoznim carinama. Znači kupim jedan LG, Samsung, Sony ili Hisense TV, jedan kupim za sebe a drugi ( carina) za državu. Neće ovo proći. Neki dan EU uvela carine za kineske EV, Kinezi zaprijetili carinama na sve automobile iz EU. Kako stvari stoje ništa od carina, najviše carine pogode potrošače a ne proizvođače.

Ne mogu da vjerujem da je ovoliko glup

Pa Kinezi otvaraju fabrike po cijelom svijetu i na robi piše - da je napravljena u Italiji, Mađarskoj,’Vijetnamu, Meksiku, Pakistanu, Bangladešu…a ne u Kini. I drugi ovo rade- Volkswagen se pravi od Meksika, Španjolske, Portugala pa do Argentine i Kine.

Toyota i FIAT - prave motore za EU u Poljskoj

Pa Kinezi otvaraju fabrike po cijelom svijetu i na robi piše - da je napravljena u Italiji, Mađarskoj,’Vijetnamu, Meksiku, Pakistanu, Bangladešu…a ne u Kini. I drugi ovo rade- Volkswagen se pravi od Meksika, Španjolske, Portugala pa do Argentine i Kine. ka Ne mogu da vjerujem da je ovoliko glup Toyota ima fabrike po cijelom svijetu, čak i u Indiji se pravi Toyota - Made in Indija kao i kineski i korejski TV koji se prave u Indiji - SAMSUNG

Ma ishlapio si i ti ko otvorena mineralna na suncu

U dvije rijeci si unistio vlastitu poljoprivredu, 300 MILIJARDI (!) dolara godisnje si prodavao Kini zitarica, po pola savezne drzave se preoravalo za tu svrhu. Sad ti Xi odmjerio od sake do lakta zbog tih suludih carina, veli nece vise od tebe to kupovat, nego iz Brazila i Rusije (BRICS jaca li, jaca...). Ti mozes pokusat otvorit jos koji rat, pa prodavat ef-sikstiiiin :). Propali ste ko zeton u masinu i to mi je izuzetno drago, dosta vise vaseg ponizavanja i ugnjetavanja 80 godina.

BMW i Mercedes već nude kreditne sa 0% kamata

Pa Kinezi otvaraju fabrike po cijelom svijetu i na robi piše - da je napravljena u Italiji, Mađarskoj,’Vijetnamu, Meksiku, Pakistanu, Bangladešu…a ne u Kini. I drugi ovo rade- Volkswagen se pravi od Meksika, Španjolske, Portugala pa do Argentine i Kine. ka Ne mogu da vjerujem da je ovoliko glup Njemačka auta su preskupa za kupiti i za održavati. Zato ljudi kupuju Japanska, Korejeska i Kineska auta. Njemačka auto industrija je - kaput

/ Najnovije