Trump najavio "važnu objavu" sljedeće sedmice

0
Hina
Trump najavio "važnu objavu" sljedeće sedmice
Foto: EPA-EFE / Donald Trump

Bivši američki predsjednik Donald Trump u je posljednjem obraćanju, dan uoči američkih međuizbora u utorak, s pozornice u Ohiju izrazio svoju podršku republikanskim kandidatima na izborima, navodi BBC.

"Velika država Ohio je pod opsadom", kazao je Trump govoreći u posljednjim trenucima pred međuizbore za cijeli Zastupnički dom i dio Senata. Trump je hvalio JD Vancea, investitora rizičnog kapitala koji je 2016. napisao najprodavanije memoare, a kandidat je za predstavnika ove savezne države u Senatu.

Vance je malo ispred svog demokratskog protukandidata Tima Ryana, kongresnika s 10 mandata koji je bio iznenađujuće konkurentan u ovoj republikanskoj državi. "Glasat ćete za nevjerovatnu listu pravih America First republikanaca na glasačkom listiću", kazao je bivši američki predsjednik.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Joe Biden: "Američka demokratija je napadnuta, a za to je kriv Donald Trump"

Joe Biden: "Američka demokratija je napadnuta, a za to je kriv Donald Trump"

"Republikanci će oduzeti novac kartelima, a demokrati će ga oduzeti policiji"

Trump je na skupu u Ohiju opširno govorio o imigraciji. Optužio je predsjednika Bidena i demokrate da ne čine dovoljno kako bi spriječili ulazak migranata i droge u SAD preko meksičke granice. "Gotovo smo ga zaustavili", ustvrdio je dodavši: "Imali smo najsigurnije granice ikada".

Bivši američki predsjednik kazao je da će republikanci "oduzeti novac kartelima", dok će demokrati "oduzeti novac policiji".

O neredima na Kapitolu: Sve što sam učinio je miroljubiv govor

Govoreći o napadu njegovih pristalica na Kongres Trump je rekao da sve što je napravio "bio je govor". Riječ je o neredima na američkom Kapitolu 6. januara 2021., kada su njegovi pristalice upali u zgradu u pokušaju da spriječe potvrđivanje izborne pobjede predsjednika Joea Bidena.

"Sve što sam učinio bio je govor, miroljubiv i patriotski", kazao je Trump. Bivši predsjednik još jednom je ustvrdio da su oni koji ga istražuju zbog tog događaja "politički hakeri i nasilnici".

Bilo je nekih špekulacija, koje su prisutne već neko vrijeme, da bi Trump mogao najaviti drugu kandidaturu za Bijelu kuću. Trump je za drugu sedmicu najavio da će imati "važnu objavu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije