Trump nagovijestio mogućnost novog sporazuma sa Iranom

Radiosarajevo.ba
Trump nagovijestio mogućnost novog sporazuma sa Iranom
0 / Trump: To je u procesu, to će se desiti
Trump je rekao da Iran nije ista zemlja, od kako je on odlučio da povuče SAD iz nuklearnog sporazuma sa Teheranom, te je poručio da je spreman za dogovor.

Američki predsjednik Donald Trump ostavio je otvorenom mogućnost pregovora o novom sporazumu o denuklearizaciji Irana, prenosi Al Jazeera.

Trump je rekao da Iran nije ista zemlja, od kako je on odlučio da povuče SAD iz nuklearnog sporazuma sa Teheranom, te je poručio da je spreman za dogovor, prenosi AP.

"Vidjet ćemo šta će se dogoditi, ali mi smo spremni da postignemo pravi dogovor, ne dogovor koji je napravila prethodna administracija, koji je bio katastrofa", rekao je Trump obraćajući se veteranima ratova u inostranstvu, navodi Reuters.

Ponovno uvođenje sankcija Iranu

Trumpov komentar o Iranu uslijedio je nakon što je američki predsjednik u nedjelju zaprijetio iranskom kolegi Hassanu Rouhaniju da će se suočiti sa užasnim posljedicama, ako prijeti SAD-u.

Trump je tada na svom nalogu na Twitteru, velikim slovima, napisao da ukoliko Iran prijeti SAD-u, ta zemlja će "pretrpjeti posljedice kakve je samo nekolicina pretrpjela kroz istoriju".

Agencija napominje da se za manje od dvije nedjelje očekuje da američka administracija počne s ponovnim uvođenjem sankcija Iranu, koje su ukinute prema nuklearnom sporazumu iz 2015.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije