Trump je pozitivnog stava o nepotizmu: To je prekrasna stvar

Radiosarajevo.ba
Trump je pozitivnog stava o nepotizmu: To je prekrasna stvar
Američki mediji koji posebno "cijene" sadašnjeg im predsjednika Donalda Trumpa izvlače kontroverzne detalje iz njegovog pretpolitičkog života.

"Njegova politička karijera se temelji na iskrivljavanju normi političkog ponašanja", piše Washington Post.

Jedna od normi koje Trump izvrće je - nepotizam. Ističu, mnoštvo je konkretnih primjera za njegov ravnodušni stav prema nepotizmu. Zaposlio je, naime, kći Ivanku i njezinog supruga Jareda Kushnera na visoke pozicije u Bijeloj kući. Učinio je to unatoč upozorenjima da će prekršiti propise.

Nije propustio dodijeliti posao ni Ericu, svom sinu, koji je prošle sedmice rekao kako je nepotizam "dio života". "Možda smo ovdje zbog nepotizma, ali nećemo ostati zbog nepotizma. Ako nećemo raditi dobar posao, nećemo biti u ovoj poziciji", kazao je Eric Trump za Forbes.

Dodatne kontraverze predsjednikov sin izazvao je u posljednjem intervjuu. Za Telegraph je, naime, kazao da je nepotizam "prekrasna stvar".

"Je li to nepotizam? Apsolutno. Je li to i prekrasna stvar? Apsolutno. Porodični posao je prekrasna stvar. Isto vrijedi za Ivanku", izjavio je Eric Trump.

Ništa naročito protiv nepotizma nema ni sadašnji američki predsjednik. Američki mediji izvukli su kako je branio nepotizam prije nešto više od desetljeća. 

"Volim nepotizam. Znate, uvijek će biti nepotizma, bilo da je riječ o prijateljskom nepotizmu ili zapošljavanju djece. To je način na koji svijet funkcionira", kazao je tada Donald Trump.

Ivanka Trump je, pak, 2009. za ABC rekla da je u životu imala koristi od nepotizma. 

Američki mediji koje Trump stalno proziva za "lažne vijesti" oštro osuđuju takvo ponašanje, pogotovo izjavu da je nepotizam "prekrasan".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije