Trump dječaku: Još vjeruješ u Djeda Mraza, koliko godina imaš?

Radiosarajevo.ba
Trump dječaku: Još vjeruješ u Djeda Mraza, koliko godina imaš?
Print Screen / Melania i Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump za Božić je upitao sedmogodišnjeg dječaka vjeruje li i dalje u Djeda Mraza, jer je to u njegovim godinama "malo na granici".

"Ide li ti u školi? Šta ćeš raditi za Božić?", upitao je američki čelnik sedmogodišnjeg Colemana putem telefona iz Bijele kuće. Na pozive je uz Trumpa odgovarala i prva dama Melania.

"Vjeruješ li i dalje u Djeda Mraza? Jer je u sedmoj godini to malo na granici, zar ne?", dodao je potom Trump, nasmijavši se na svoje pitanje.

Tradicija koja traje decenijama

Američki predsjednik je u kasnijem razgovoru jednom dječaku rekao: "Čujemo se sutra."

Bijela kuća već decenijama prima pozive od djece koja se pitaju gdje se u tom trenutku nalazi Djed Mraz. Tradicija je nastala kad je u pedesetim godinama prošlog stoljeća pogreška u novinskoj reklami dovela do toga da su djeca na privatni broj zvala vojnog časnika i ispitivala ga o lokaciji najpopularnijeg stanovnika Sjevernog pola.

On je tu pogrešku pretvorio u običaj pa je NORAD - vojna organizacija SAD-a i Kanade za sigurnost zračnog prostora - omogućio djeci da se za Badnjak informiraju o tom važnom pitanju, uključivši u to i Bijelu kuću.

Na sreću sedmogodišnjeg Colemana, NORAD na stranici noradsanta.org omogućava praćenje kretanja Djeda Mraza, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije