TRT World se obratio svijetu putem Facebooka

Radiosarajevo.ba
TRT World se obratio svijetu putem Facebooka
/ Screenshot
U živom prijenosu na Facebooku, gledateljima širom svijeta obratila se turska nacionalna televizija putem svog World servisa iz Londona

I dok su vojni pučisti zauzeli Tursku radioteleviziju TRT u Ankari i Istanbulu, putem koje su poručili da su preuzeli vlast u zemlji i svrgnuli predsjednika Erdogana, u Londonu je na World servisu TRT-a emitiran specijalni program.

U četrdesetminutnom programu voditeljica je obavijestila da su zgradu TRT-a u Istanbulu zauzeli pučisti. Ona je podsjetila na izjavu predsjednika Erdogana koju je putem Skypea dao turskom CNN-u , kada je rekao da je puč izvršila manjina u vojsci te da će se ova situacija prevladati. 

Situaciju koja se trenutno dešava u Turskoj pokušao je objasniti Andrew Steele, operativni direktor TRT World

On se posebno osvrnuo na Erdoganovu izjavu da su puč izvršile "paralelne snage". Podsjetio je da je to fraza koja se koristila i kada je u putanju Fethullah Gülen, nekadašnji saveznik a danas Erdoganov oponent koji trenutno živi u SAD-u. 

Pogledajte kako se odvijao razgovor:  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije