Tri osobe stradale u oluji u Njemačkoj, zabilježeni uraganski vjetrovi

Radiosarajevo.ba
Tri osobe stradale u oluji u Njemačkoj, zabilježeni uraganski vjetrovi
Najmanje tri osobe stradale su u oluji Sebastian u Njemačkoj, gdje su na sjeveru zemlje zabilježeni vjetrovi snage uragana od 130 kilometara na sat.

Oluja je u srijedu pogodila zapad i sjever Njemačke, a kreće se ka istoku zemlji, saopćili su njemački meteorolozi, prenosi Tanjug.

Nekoliko njemačkih regiona izdalo je upozorenja u kojima savjetuje stanovnicima da ostanu kod kuće, dok službe za vanredne situacije ne očiste puteve i poprave probleme s nestankom struje.

Prema navodima lokalnih vatrogasnih službi, tijelo muškaraca u invalidskim kolicima pronađeno je u rijeci u sjevernom gradu Hamburgu. Svjedoci su ga vidjeli kako upada u vodu, ali uprkos naporima spasilačkih službi, među kojima su bili i ronioci, čamac i helikopter, "oni nije mogao biti spašen".

Među poginulima je i jedan pješak u Hamburgu kojeg je pogodila skela koja je pala sa sedmog sprata zgrade, saopćila je policija. On je odvezen u bolnicu, gdje je kasnije preminuo. 

Prema navodima lokalne policije, treća žrtva je 53-ogodišnji muškarac na kojeg je palo drvo u gradu Brilion.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije