Tražila prijatelja pa skrenula na pogrešnu adresu. Vlasnik je izašao iz kuće i ubio je. Tu nije kraj

1
Radiosarajevo.ba
Tražila prijatelja pa skrenula na pogrešnu adresu. Vlasnik je izašao iz kuće i ubio je. Tu nije kraj
Foto: Twitter / Kevin Monahan i žrtva Kaylin Gillis

Mlada žena koja je tražila kuću prijatelja u sjevernom dijelu države New York upucana je i ubijena nakon što su ona i njezini prijatelji krivo skrenuli, objavila je policija u ponedjeljak.

Kaylin Gillis (20) vozila se u automobilu u okrugu Washington u subotu navečer s još tri osobe, rekao je šerif okruga Washington Jeffrey Murphy.

Prijatelji su skrenuli u prilaz na Patterson Hill Roadu u Hebronu, ali su brzo shvatili svoju pogrešku i pokušali otići. No, u tom je trenutku na terasu kuće izašao vlasnik i ispalio dva metka na vozilo. Jedan od tih metaka pogodio je 20-godišnjakinju.

Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

"To je vrlo ruralno područje u kojem su tokom noći prilazi kućama često slabo osvijetljeni, ima makadamskih cesta, nema puno mobilnih usluga ili bilo koje vrste interneta", rekao je šerif.
 
Grupa prijatelja je pokušala nazvati 911, ali su se morali voziti osam kilometara do Cemetery Roada u Salemu da bi mogli uputiti poziv, dodao je šerif.

Medicinsko osoblje koje je došlo na mjesto pucnjave nije uspjelo spasiti djevojku.

"Niko iz grupe nije izašao iz vozila niti je pokušao ući u Monahanovu kuću prije nego što je otvorio vatru", kazao je šerif.

Na mjesto pucnjave ubrzo je stigla i policija, no vlasnik kuće Kevin Monahan (65), nije bio kooperativan, prenosi Jutarnji.

"Nije htio izaći i razgovarati. Imali smo malu situaciju", opisao je šerif.

Nakon sukoba koji je trajao više od sat vremena, Monahan se predao. Optužen je za ubistvo drugog stepena.

Gillis je ubijena dva dana nakon što je Ralph Yarl (16) upucan i ranjen nakon što je pokucao na pogrešna vrata u Kansas Cityju, u državi Missouri. Osumnjičenik u slučaju tinejdžera isprva je pušten, ali je kasnije optužen za dva kaznena djela.

Missouri je jedna od 30 država s takozvanim "stand your ground" zakonima koji dopuštaju vlasnicima nekretnina da prvi pucaju, a kasnije postavljaju pitanja. New York nije jedna od tih država.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije