Drama u bh. komšiluku: Pijan i naoružan zatvorio se u kuću pa počinio samoubistvo

1
Radiosarajevo.ba
Drama u bh. komšiluku: Pijan i naoružan zatvorio se u kuću pa počinio samoubistvo
Foto: Tanjug / Hrvatska policija / Ilustracija

Primorsko-goranska policija objavila je da je u ponedjeljak u večernjim satima zaprimila dojavu o muškarcu pod utjecajem alkohola koji je moguće naoružan i koji se zatvorio u jednu od prostorija kuće na širem području Čavli.

Na mjesto događaja odmah su upućeni pripadnici Druge policijske stanice Rijeka, kao i pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije i policijski pregovarač.

Utvrđeno je da je riječ o hrvatskom državljaninu koji je prethodno ispalio nekoliko hitaca ispred kuće, nakon čega se zatvorio u kuću. Također je utvrđeno da se u kući nalazi još jedna osoba (član porodice muškarca), koja je zatvorena u drugoj prostoriji, dalje od njega, saopćila je PU primorsko-goranska.

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Unatoč višekratnim nastojanjima policijskog pregovarača da s njim uspostavi telefonski kontakt kako bi izišao iz kuće i predao se policiji, muškarac se nije odazivao.

Nakon što su iscrpili sve mogućnosti, po ulasku u kuću policajci su zatekli povrijeđenog muškarca, s prostrijelnom ranom. Iako mu je pružena prva pomoć specijalne policije i uposlenika hitne medicinske pomoći, nedugo zatim liječnica je konstatirala njegovu smrt.

Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi mrtvozorničke obdukcije. Druga osoba, koja se za vrijeme ovog događaja nalazila zatvorena u jednoj od prostorija kuće, nije povrijeđena.

Na mjestu događaja obavljen je uviđaj te je utvrđeno kako je muškarac oduzeo život, a uz ostalo je izuzet i pištolj za koji je utvrđeno da ga je nelegalno posjedovao.

"Radi zaštite žrtve te moguće sekundarne viktimizacije, više informacija o navedenom događaju ne možemo pružiti. Policajci nastavljaju s prikupljanjem svih korisnih saznanja kako bi se rasvijetlio motiv i druge okolnosti ovog događaja te će o svim saznanjima obavjestiti nadležno državno odvjetništvo", saopćila je PU primorsko-goranska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije