Tragični bilans nesreće brazilskog fudbalskog tima: 76 mrtvih, 5 preživjelih

Radiosarajevo.ba
Tragični bilans nesreće brazilskog fudbalskog tima: 76 mrtvih, 5 preživjelih
/ Dolazak povrijeđenih u bolnicu (twitter)
Direktor kolumbijske policije José Acevedo Ossa izjavio je da je u jutrošnjoj nesreći brazilskog aviona u blizini Medellína poginulo 75 osoba, dok ih je šest preživjelo.

No, malo kasnije saopšteno je da je još jedna osoba preminula u bolnici što znači da je tragični bilans nesreće - 76 poginulih.

Putnički avion Euro RJ85, koji je iz Brazila letio u Kolumbiju, srušio se na planini El Gordo iznad gradića La Unión.

U avionu su bili fudbaleri brazilskog fudbalskog kluba AF Chapecoense (Associação Chapecoense de Futebol) koji su čarter-letom putovali u Medellín na prvu utakmicu finala Copa Sudamericana protiv tamošnjeg Atlética.

Od preživjelih u bolnicu je prvo stigao odbrambeni igrač Alan Ruschel koji je, prema navodima medija, bio u "stabilnom stanju", mogao i pričati.

U trenutku kada se baratalo o šest preživjelih osoba, mediji su javili da su među njima i golmani Marcos DaniloJakson Follmann, psiholog tima Rafael Gobbato, novinar Rafael Henzel i jedan neimenovani član posade aviona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije