Tragičan kraj: Policija otkrila tijelo, sumnjaju da je riječ o nestalom dječaku (2)

Radiosarajevo.ba
Tragičan kraj: Policija otkrila tijelo, sumnjaju da je riječ o nestalom dječaku (2)
Foto: Policija / Nestali dvogodišnjak...

Američke vlasti objavili su da su pronašli tijelo za koje pretpostavljaju da pripada dvogodišnjem Aidenu Castielu Salcidu, za kojim se tragalo već nekoliko dana, nakon što su u automobilu pronađena tijela njegovih roditelja.

Posmrtni ostaci djeteta pronađeni su u zabačenom dijelu Montante, na lokaciji koju su policiji dojavili građani, koji su porodicu viđali u obližnjem kampu. 

SAD na nogama: Svi tragaju za dječakom (2) čiji su roditelji nađeni mrtvi

"Još uvijek nismo završili zvaničnu identifikaciju, ali činjenica je da smo pronašli tijelo djeteta, u istom području u kojem su, nekoliko dana prije njihove smrti, viđali roditelje djeteta, Hannu Janiak i Daniela Salcida", saopćeno je iz tamošnje policije. 

Tačan uzrok smrti djeteta još uvijek nije poznat.  

Njegovi roditelji pronađeni mrtvi u automobilu, u srijedu u Montani. Pretpostavlja se da je otac ubio majku, pa onda sebe.

Dječakovi roditelji, Daniel Salcido i Hannah Janiak, nisu bili u braku i za njima je, zbog razbojništva i pljačke, bila raspisana potjernica još prošle godine.  

"Hannah je trebala doći na služenje kazne 11. jula 2019, no nije se pojavila", saopćeno je iz policija. 

Zabrinuta obitelj, koja se nije čula sa ovo dvoje, prijavila je njihov nestanak isti dan kada je Hannah trebala otići na služenje kazne. 

Policija je zaustavila vozilo u kojem su bili, a policiji su dali lažne podatke o identitetu. Ipak, policiji je sve bilo sumnjivo, a onda je vozač pokušao da pobjegne. Nisu uspjeli, policajci su probušili gume, ali, dok su došli do vozila, njih oboje je već bilo mrtvo. 

Žena je bila upucana u glavu, a muškarac je imao rane koje ukazuju na samoubistvo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije