Tragedija u Turskoj: Pronađena tijela dvije osobe zarobljene u šumi usljed poplava

0
Anadolija
Tragedija u Turskoj: Pronađena tijela dvije osobe zarobljene u šumi usljed poplava
Foto: Anadolija / Pronađena tijela dvije osobe zarobljene u šumi usljed poplava

U turskom Kirklareliju pronađena su tijela dvije osobe koje su bile zarobljene u šumi zbog poplave izazvane jakom kišom. Pljusak koji je u ranim jutarnjim satima počeo u Demirkoyju doveo je do poplava na području Igneada.

Mnoge bungalove u turističkom dijelu u Igneadi odnijela je voda. Na terenu su ekipe AFAD-a, Posebne pokrajinske uprave, obalne straže, vatrogasci i vojne jedinice.

Timovi su započeli akciju traženja i spašavanja nakon što se poslije poplave nije moglo doći do nekih osoba koje su bile na odmoru na tom području. Ekipe su spasile dvije osobe zarobljene u šumi i prevezle ih u bolnicu.

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Prvi čovjek Demirkoyja Recep Gun rekao je da se nastavljaju akcije traženja i spašavanja. "Pet naših građana je nestalo, potraga za njima se nastavlja", naveo je Gun.

Tokom akcije, pronađena su tijela dvije osobe. Guverner Kirklarelija Birol Ekici izjavio je da ima ljudi zarobljenih u šumskom području zbog poplave.

"Pronašli smo tijela dvije zarobljene osobe, a nastavlja se potraga za četiri osobe", rekao je Ekici.

Ministarstvo odbrane objavilo je da su vojno osoblje i kopnena vozila raspoređeni da podrže napore traganja i spašavanja nakon poplave u Kirklareliju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije