Tragedija u SAD-u: U padu aviona poginuo senator, njegova žena i dvoje djece

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u SAD-u: U padu aviona poginuo senator, njegova žena i dvoje djece
Foto: Facebook / Doug Larsen, njegova supruga Amy i njihovo dvoje djece

Senator savezne države Sjeverne Dakote, njegova supruga i dvoje maloljetne djece poginuli su u nedjelju navečer u nesreći jednomotornog aviona nakon pauze za ponovno punjenje goriva, izvijestili su dužnosnici.

Avion u kojem su putovao senator Doug Larsen i njegova porodica srušio se neposredno nakon polijetanja s aerodroma Canyonlands, udaljenog otprilike 24 kilometra sjeverno od turističkog središta Moab, Utah, prema objavi na Facebooku Šerifskog odjela Grand County. Vraćali su se kući nakon posjete rodbini u Scottsdaleu, Arizoni. Svo četvero putnika su poginuli.

"Ne znam gdje počinje tuga s takvom tragedijom, ali mislim da počinje molitvama za bake i djedove, preživjelu pastorčad senatora Larsena i proširenu porodicu Douga i Amy", napisao je lider većine Senata Republikanaca Sjeverne Dakote, David Hogue, u e-poruci koju su dobili kolege senatori, a koju je dobio Associated Press u ponedjeljak. "Držite svoju porodicu blizu sebe danas."

Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka: 'Upalila sam TV i vidim dijete...'

Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka: 'Upalila sam TV i vidim dijete...'

Larsen, član Republikanske stranke, prvi put je izabran za Senat Sjeverne Dakote 2020. godine, gdje je predsjedavao panelom koji se bavio zakonodavstvom vezanim za industriju i poslovanje. On i njegova supruga Amy bili su vlasnici firmi. Također je bio potpukovnik u Nacionalnoj gardi Sjeverne Dakote.

Larsenov okrug uključivao je grad Mandan, koji ima populaciju od nešto manje od 25 hiljada stanovnika, a koji se nalazi uz državnu prijestolnicu Bismarck na zapadnoj obali rijeke Missouri.

Prema objavi Nacionalnog odbora za sigurnost saobraćaja, uzrok nesreće još uvijek nije poznat i trenutno se istražuje, piše New York Post. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije