Tragedija u Kazahstanu: 52 putnika poginula u požaru na autobusu

Radiosarajevo.ba
Tragedija u Kazahstanu: 52 putnika poginula u požaru na autobusu
Najmanje 52 osobe poginule su u velikom požaru koji je izbio tokom noći na jednom od putničkih autobusa u zapadnom Kazahstanu.

Lokalne vlasti potvrdile su informacije o stradalim, koji su u autobusu izgorjeli do smrti, te su istaknuli kako je samo pet ljudi uspjelo pobjeći iz smrtonosnog vatrenog obruča, prenosi RT.

 

"Smrtonosni požar izbio je na autocesti u regiji Aktobe, u autobusu u kojem se, u trenutku požara, nalazilo 55 putnika sa dva vozača", potvrdio je glasnogovornik urgentnog komiteta Ministarstva za unutrašnje poslove Kazahstana Ruslan Imankulov.

Pet putnika koji su uspjeli pobjeći iz zapaljenog autobusa još uvijek su u kritičnom stanju, te se nalaze pod prismotrom ljekara, a lokalne vlasti se boje da bi broj žrtava mogao porasti tokom dana.

Preliminarna istraga pokazala je kako su autobusom putovali putnici iz susjednog Uzbekistana, a još uvijek se traga za uzrokom požara koji je usmrtio 52 osobe.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije