Tragedija u Houstonu: Bebu zaboravili u kadi dok je tekla voda, umrla je

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Houstonu: Bebu zaboravili u kadi dok je tekla voda, umrla je
Foto: WESH / SAD / Ilustracija

Tragedija se prije nekoliko dana dogodila u porodičnoj kući na jugozapadu Houstona.

Beba se utopila u kadi nakon što je mama navodno ostavila tinejdžera da je pazi za vrijeme kupanja, dok je ona kuhala večeru.

Kako pišu američki mediji, 14-godišnjak je izašao iz sobe kako bi se poslužio računarom, ali navodno je zaboravio na bebu u kadi. Voda je u to vrijeme nastavila teći.

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Tek kada je majka otišla provjeriti kako je beba, otkrila je da dijete ne reagira u kadi prepunoj vode te je odmah pozvala hitnu.

Policija i bolničari dojurili su, ali bebi nije bilo spasa. Proglašena je mrtvom u lokalnoj dječjoj bolnici.

Drugi detalji slučaja nisu poznati, ne zna se ni spol ni dob bebe, kao ni spol tinejdžera. Ne zna se ni radi li se o bratu ili sestri ili su djeca povezana na neki drugi način.

Policija je otvorila istragu, ali ABC piše kako se prema prvim podacima ne radi o ubistvu, već o spletu nesretnih okolnosti koje su dovele do tragedije.

Utapanje je najčešći uzrok nenamjerne smrti djece u dobi od jedne do četiri godine u SAD, a drugi je najčešći uzrok nenamjerne smrti djece u dobi od pet do 14 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije