Tragedija na aerodromu u SAD: Muškarac ušao u motor aviona, preminuo je

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija na aerodromu u SAD: Muškarac ušao u motor aviona, preminuo je
Foto: New York Post / Aerodrom u Salt Lake Cityju

Na Međunarodnom aerodromu Salt Lake City u Sjedinjenim Američkim Državama pronađen je mrtav muškarac u motoru aviona u ponedjeljak navečer.

Policija je saopćila da je probio vrata za hitne slučajeve, izašao na pistu i popeo se u motor aviona.

Policajci su pronašli 30-godišnjeg Kylera Efingera iz Park Cityja, onesviještenog u motoru postavljenom na krilo komercijalnog aviona natovarenog putnicima, objavila je u utorak policijska uprava Salt Lake Cityja. Efinger je bio putnik sa kartom za ukrcavanje u Denver, saopštila je policija.

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Menadžer prodavnice na aerodromu prijavio je slučaj nešto prije 22 sata, rekavši dispečerima u Kontrolnom centru aerodroma da je vidio putnika kako prolazi kroz izlaz u slučaju nužde. Policajci su brzo pronašli Efingerovu odjeću, obuću i druge lične stvari na jednoj od pista.

Nakon što su ga locirali, službenici su rekli kontrolorima letenja da obavijeste pilota da ugase motore aviona. 

Oni koji su prvi reagovali izvukli su Efingera iz usisnog poklopca motora, koji usmjerava protok zraka na ventilator motora. Pokušali su spasiti njegov život, izveli su CPR i dali nalokson, brzodjelujući lijek koji može preokrenuti predoziranje opioidima i vratiti normalno disanje. Međutim, na mjestu događaja je proglašen mrtvim.

Putnici su uklonjeni iz aviona kada je Efinger pronađen, ali sveukupne operacije aerodroma nisu prekinute, saopštila je policija. Prvobitna istraga pokazuje da je muškarac pristupio području aerodromske rampe sa izlaza u slučaju nužde i popeo se u obližnji motor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije