Horor u Americi: 10-godišnjak ubio vršnjaka očevim pištoljem, dijete iskrvarilo na parkingu

1
Radiosarajevo.ba
Horor u Americi: 10-godišnjak ubio vršnjaka očevim pištoljem, dijete iskrvarilo na parkingu
Foto: NBC News / Ubijen 10-godišnjak

Desetogodišnji dječak iz Sjeverne Kalifornije, Sjedinjene Američke Države, uhapšen je pod sumnjom da je očevim pištoljem ubio drugo dijete, saopštile su vlasti.

Pripadnici policije okruga Sacramento odgovorili su na dojavu o pucnjavi oko 16:30 sati u Foothill Farmsu, predgrađu Sacramenta. Na jednom parkingu zatekli su 10-godišnjeg dječaka koji krvari iz glave i vrata. Uprkos mjerama za spašavanje života, kasnije je proglašen mrtvim u bolnici, objavila je šerifova kancelarija na društvenim mrežama.

Dječak je identifikovan kao Keith Frierson. Nedugo prije pucnjave napustio je stan kako bi se vozio biciklom, rekao je rođak za KCRA-TV.

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Prema saopštenju šerifovog ureda, još jedan 10-godišnji dječak izašao je do kamiona svog oca da mu donese cigarete i pronašao napunjen pištolj. Uzeo ga je i "hvalio se da njegov otac ima pištolj", navodi se u saopštenju šerifovog ureda.

"Potom je jednom pucao u žrtvu i utrčao u obližnji stan", piše u objavi.

Desetogodišnjak je uhapšen zbog sumnje da je izvršio ubistvo, a njegov otac je uhapšen zbog sumnje da je počinio zločine uključujući nošenje ukradenog, napunjenog vatrenog oružja u vozilu, ugrožavanje djece i saučesništvo u zločinu nakon toga.

Vlasti navode da je pokušao i da sakrije pištolj bacivši ga u obližnju kantu za smeće, gdje su ga našli policajci.

On je ostao u zatvoru u utorak uz kauciju od 500.000 dolara. On je bio bivši osuđenik kojem je "zakonski zabranjeno posjedovanje vatrenog oružja", saopštila je šerifova kancelarija, dodajući da je pištolj ukraden 2017.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije