Toplotni val u Meksiku odnio više od 100 života

0
Fena
Toplotni val u Meksiku odnio više od 100 života
Foto: Twitter / Visoke temperature

Više od 100 ljudi umrlo je u Meksiku u junu zbog visokih temperatura, potvrdila je vlada, naglašavajući opasnost od uzastopnih toplotnih talasa koji utiču na ovu latinoameričku naciju.

Između 12. i 25. juna Meksiko je prijavio više od 1.000 hitnih slučajeva povezanih s vrućinom, što je rezultiralo sa 104 smrtna slučaja, prema podacima koje je u srijedu objavilo ministarstvo zdravlja. Smrtnost je dostigla vrhunac u sedmici od 18. do 24. juna, sa 69 smrtnih slučajeva u jednoj sedmici širom zemlje.

Prije toga, vlasti su već zabilježile osam smrtnih slučajeva između 14. aprila i 31. maja, čime je ukupan broj umrlih porastao na 112 osoba.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Toplotni udar je identificiran kao primarni uzrok smrtnih slučajeva, nakon čega slijedi dehidracija, prema nalazima ministarstva.

Sjeverni regioni Meksika iskusili su najveći broj smrtnih slučajeva, sa 64 smrtna slučaja dokumentovana u sjeveroistočnoj državi Nuevo Leon i 19 u susjednom Tamaulipasu.

Obje ove države dijele granicu sa američkom državom Teksas, koji se također bori s ekstremnim vrućinama, prenosi Deutsche Welle

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije