Momku se žurilo na festival: Ludo preticao vozila i onda let preko kružnog toka

Radiosarajevo.ba
Momku se žurilo na festival: Ludo preticao vozila i onda let preko kružnog toka
Foto: YouTube / Screenshot

Vozeći velikom brzinom Citroën Berlingo, tada 17-godišnji Ryan Lamb je izgubio kontrolu nad vozilom i doslovno preletio preko kružnog toka u britanskom Norfolku, piše portal LadBible.

Saobraćajnu nezgodu je snimio 35-godišnji motociklista Andy Daynes. Na njegovoj kacigi je bila postavljena kamera.

Na snimku je vidljivo kako mladić velikom brzinom pretiče druga vozila, pokušava ući u kružni tok, ali potom gubi kontrolu nad njim. Izgubivši kontrolu, preletio je preko kružnog toka.

Sada 18-godišnji mladić je optužen za opasnu vožnju. Izjasnio se da nije kriv.

Oduzeta mu je vozačka dozvola za narednih godinu dana, te mu je zabranjeno upravljanje motornim vozilom. Također, u roku od šest dana je morao platiti kaznu od 180 maraka. Nakon što istekne kazna, morat će ponovo polagati vozački ispit.

Nezgoda se desila 1. septembra prošle godine kada je krenuo na muzički festival Sundown. U vozilu zajedno s njim su se nalazila još dva putnika. Svi su samo lakše povrijeđeni. Do trenutka nezgode, nezaposleni tinejdžer je imao tri mjeseca vozačkog iskustva.

Motociklista čijom je kamerom snimljena nezgoda je istakao da se zaustavio pored vozila da provjeri da li su putnici dobro. Naveo da je vozač imao samo nekoliko posjekotina i modrica, piše LadBible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije