SAD / Policajac skrivio udes, pa uhapsio čovjeka kojeg je udario da prikrije šta je uradio

13. 07. 2019. u 15:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Neimenovani policajac u Detroitu (SAD) uzrokovao je težak udes nakon što nije stao na STOP znak, a poslije nesreće je uhapsio čovjeka koji je bio u automobilu kojeg je udario na raskrsnici, kako bi prikrio šta je uradio.

Sve je snimljeno nadzornom kamerom, a uhapšeni muškarac Carlos Martinez otkrio je kako je odmah nakon udesa, policajac izašao iz vozila i naredio mu da legne na zemlju, a onda mu je stavio i lisice.

Također, njegova majka Maria je za američke medije kazala kako policajac niti jednom nije pitao njenog sina da li je uredu iako je udes zaista bio dramatičan.

"Sve što je govorio je 'udario si policajca, udario si policajca', a niti jednom nije rekao 'kako ste, da li ste uredu'. Ne, samo ga je priveo kao kriminalca", rekla je ona. 

Carlos je zamolio policajca da javi njegovim roditeljima što se dogodilo, no policajac je odbio, kazavši kako ima "27 godina, a i sad više svakako nema nikakvih prava". 

"Moj sin nema niti jednu mrlju u svom dosijeu. Nije kriminalac. Ne tretirate običnog čovjeka tako, pa mi smo ljudska bića", dodala je majka. 

Oba vozača zadobila su lakše povrede - Martinez je zadobio posjekotine i modrice, dok je policajac slomio rebru i ključnu kost. 

Nakon što su pregledali snimke, tamošnji policajci potvrdili su da je njihov kolega skrivio udes, te sada provode istragu njegovog ponašanja nakon udesa. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA