Tinejdžerka objavila posljednju želju i mnoge rasplakala

Radiosarajevo.ba
Tinejdžerka objavila posljednju želju i mnoge rasplakala
Instagram / Grace Mertens

Grace Mertens je 16-godišnja djevojka iz Hamburga koja se već godinama bori s tumorom na mozgu. Ljekari su joj rekli kako joj nije preostalo još puno dana od života, prenosi Fenix-magazin.

Grace je sve to objavila na svom Instagram profilu. Napisala je i kako je svjesna da je kraj blizu te objavila svoju posljednju želju. Napisala je kako je već isplanirala svoj pokop te želi da on “bude slavlje njezinog kratkog života”.

Tu njenu objavu prenijeli su i brojni njemački mediji te njome rastužili i rasplakali mnoge ljude. Pogotovo one koji Grace poznaju još od 2017. godine, kada je s 13 godina nastupila u muzičkom talent showu “The Voice Kids”. Već se u to vrijeme borila sa zloćudnom bolešću.

Grace sad poziva članove svoje porodice, prijatelje i obožavatelje da budu na pokopu i kasnije sudjeluju u pogrebnom žalovanju.

"Napravili smo nekoliko planova za moj pokop i mislimo da bi bilo sjajno snimiti video koji prikazuje moje prijatelje i porodice tokom ceremonije pokopa. To bi bila priča o tome kako smo se upoznali, vaš prvi dojam o meni, ili bi mogli ispričati samo nešto smiješno ili glupo što smo jednom zajedno učinili. Podijelite najbolje uspomene sa mnom. Pokop bi trebao biti slavlje mog kratkog života zato vaše priče moraju biti one koje će vas nasmijati", napisala je Grace.

Dodala je kako bi bilo dobro da joj pošalju što prije snimke kako bi i sama mogla u njima uživati.

"Moj tumor je izvan kontrole i ljekari više ništa ne mogu učiniti za mene", napisala je Grace.

Brojni korisnici društvenih mreža joj iskazuju podršku i pišu kako je ona iznimno hrabra mlada djevojka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije