Tinejdžeri ukrali automobil, prišuljali se šefu policije, pokosili ga i ubili. Sve su snimali

2
Radiosarajevo.ba
Tinejdžeri ukrali automobil, prišuljali se šefu policije, pokosili ga i ubili. Sve su snimali
Foto: Printscreen / Ubistvo bivšeg šefa policije u Americi

Andreas Probst (64), bivši šef policije Los Angelesa, bio je na svojoj uobičajenoj jutarnjoj vožnji biciklom kad ga je 14. augusta oko 6 sati u ulici North Tenaya Way u Las Vegasu vozilo udarilo i usmrtilo.

Ubrzo nakon incidenta uhapšen je 17-godišnji vozač, a u utorak navečer, 19. septembra, policija je uhapsila i drugog tinejdžera, koji je navodno snimio podrugljiv video kobne nesreće. Obojica su sad suočena s optužbama za ubistvo, piše NYPost.

Policija Las Vegasa tinejdžere je povezala s najmanje tri saobraćajna incidenta počinjena toga jutra. Prvo su vozilom udarili 72-godišnjeg muškarca (on, srećom, nije povrijeđen), a zatim i Probsta.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Na šokantnoj snimci može se čuti kako jedan od tinejdžera pita: "Spremni?" prije nego što "pokose" bivšeg šefa policije.

"Da, da, da, udari se**nju", kaže drugi tinejdžer dok njegov prijatelj skreće na biciklističku stazu iza Probsta, kojeg su zatim zbacili s bicikla na vjetrobransko staklo svoga vozila.

"Kvragu, nokautirali smo ga! Sr**e, moramo otići odavde", govori uspaničeni vozač.

Posted by Glenn Conley on Sunday, September 17, 2023

Posljednji kadrovi snimke prikazuje Probsta na tlu pored rubnika dok se tinejdžeri voze dalje smijući se. Bivši šef policije Los Angelesa hitno je prebačen u bolnicu, gdje je, nažalost, preminuo.

Zamjenik šefa policije, Nick Farese, snimak koja je nastala u ukradenom vozilu nazvao je "užasnom" i "kukavičkim činom", a tužitelj okruga Clark, Steven Wolfson, izjavio je kako ovaj slučaj planira prebaciti na sud za odrasle.

Probstova kći Taylor rekla je kako je porodica shrvana "besmislenim ubistvom" njezina oca, koji je, dodala je, bio "čovjek od časti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije