Den Haag / Slobodan Praljak kolima Hitne pomoći izveden iz zgrade Haškog tribunala

29. 11. 2017. u 13:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 35

Po Slobodana Praljka koji je danas u haškoj sudnici, nakon što mu je potvrđena prvostepena presuda od 20 godina, popio otrov, došao je Tim za reanimaciju.

Slobodan Praljak je potom kolima Hitne pomoći izveden iz zgrade Haškog tribunala.

Prema informacijama s mjesta događaja, bolničarima u sudu su dostavljena dva mala paketa.  Tim za reanimaciju ušao je u sobu u koju je Praljak izveden. Hitna pomoć ušla je u zgradu suda, a pred sudom je sve puno policije i vatrogasaca.

 Kako prenose strani mediji, ljekarske ekipe oživljavaju Praljka i bore mu se za život.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici Žalbenog vijeća iznesene su drugostepene presude u slučaju "Jadranko Prlić i drugi". Sjednica je prekinuta nakon što je Praljak popio otrov.

Osuđeni Slobodan Praljak tvrdi da je popio otrov iz bočice, nakon potvrđivanje kazne od 20 godina zatvora pred Žalbenim vijećem Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.

Nakon što je predsjedavajući Žalbenog vijeća Carmel Agius odbacio žalbu i potvrdio prvostepenu presudu od 20 godina zatvora, Praljak je uzviknuo: "Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijeporom odbacujem ovakvu presudu", nakon čega je izvadio bočicu i popio njen sadržaj.

Agius je zatražio prekid suđenja i spuštanje zastora.

NEMA KOMENTARA