Theresa May: Prijeti nam još jedan teroristički napad

Radiosarajevo.ba
Theresa May: Prijeti nam još jedan teroristički napad
Foto: EPA / Theresa May
Velika Britanija podigla je nivo sigurnosne prijetnje na najviši, nakon što su u Manchesteru ubijene 22 osobe, saopćila je britanska premijerka Theresa May, navodeći da postoje procjene da prijeti još jedan napad.

Ona je poručila da će i vojska biti angažirana da pojača sigurnost na ključnim mjestima, te na javnim okupljanjima, kao što su koncerti i sportski događaji.

Navela je da je neovisno tijelo koje procjenjuje prijetnju preporučilo da se nivo podigne na "kritično", a nakon što je u samoubilačkom napadu Salman Abedi ubio 22 osobe, među kojima i djecu, a ranio nekoliko desetina.

"Ovo znači da je procjena da ne samo da je i dalje moguć već da nam prijeti novi napad", rekla je May.

Podsjećamo da je u mnogim gradovima Velike Britanije jučer odata počast žrtvama terorističkog napada u Manchesteru u kojem su poginule najmanje 22 osobe. Komemoracija žrtvama održana je i na centralnom Trgu Albert u centru Manchestera.

Ceremoniji su prisustvovali britanska ministrica za unutrašnje poslove Amber Rudd, gradonačelnik Manchestera Andy Burnham, šef policije Manchestera Ian Hopkins i veliki broj građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije