Ustala cijela zemlja: Ljubav je jača od mržnje u Manchesteru, Londonu…

Anadolija
Ustala cijela zemlja: Ljubav je jača od mržnje u Manchesteru, Londonu…
/ Anadolija
U mnogim gradovima Velike Britanije danas je odata počast žrtvama jučerašnjeg terorističkog napada u Manchesteru u kojem su poginule najmanje 22 osobe.

Komemoracija žrtvama je održana i na centralnom Trgu Albert u centru Manchestera.

Ceremoniji su prisustvovali britanska ministrica unutrašnjih poslova Amber Rudd, gradonačelnik Manchestera Andy Burnham, šef policije Manchestera Ian Hopkins i veliki broj građana.

Pastor David Walker je zapalio svijeću u znak sjećanja na stradale u jučerašnjem terorističkom napadu, dok su ostali održali minutu šutnje.

Brojni građani su na trg ostavili i cvijeće, dok su pojedini nosili majice na kojima je pisalo Volim te, Manchester. Mnogi građani nisu mogli stati na trg pa su morali ostati u susjednim ulicama kako bi pratili komemoraciju. 

Na poznatom Trgu Trafalgar u Londonu također se okupio veliki broj građana kako bi odali počast žrtvama terorističkog napada. Okupljeni su su nosili transparente na kojima je pisalo Ne bojimo se i Ljubav je jača od mržnje. 

Slične manifestacije su održane i u Birminghamu, Cardiffu, Belfastu, Edinburghu i Glasgowu.  Policija je ranije danas potvrdila da je osumnjičeni za napad u Manchesteru 22-godišnji britanski državljanin Salman Abedi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije