Teški dani za Ukrajinu: Unatoč padu nekoliko sela, vojnici se još uvijek bore

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Nbs

Ovaj monstrum je od drzave sa 42 miliona stanovnika izgubio skoro 3mil sto mrtvih sto ranjenih 10mil raseljeno na istok i jos 10 na zapad ovih 10 na zapad vecinom ljudi obrazovani i ko je ostao ? i nastavlja sa unistavanjem gdje i kojom logikom on uopste postoji dok mu zena bentlia kupuje gadi mi se kad ga vidim

Lijepe riječi su ukras

***

Pokrovsk (nekadasnji Krasnoarmejsk) je pred padom.

Nakon toga se ide lagano prema Dnjepropetrovsku (tzv Dnipru), a odatle rijekom prema Kijevu. Uzet ce to jos dvije godine, Rusima se ne zuri, ne zrtvuju uzaludno zivote kao zelostakor. Ukronacisti i cijeli natron su baceni na ledja i porazeni. Vaznije, otkrile su se sve slabosti natrona i koliko je to obicni tigar od papira. To otvara oci i Iranu i Hutima i ostalima.... Ne samo sto natron nece nikad poslat vojsku da ginu tamo, (oni samo salju avione i tepihe bombi po pustinjama protiv vojnih patuljaka), natron ne moze ni proizvesti toliko granata jer su ekonomski pred propascu. Ceska je obecala ukronacistima 2 i po milijuna granata, od toga su ukri dobili 10% (250.000) i vise nece, nema se. Za to vrijeme, dragi moji, Rusi biju sa oko 60.000 granata DNEVNO, od kojih je cca 45.000 onih najvecih, 152mm (to je ruski kalibar koji odgovara natronovom 155mm). DNEVNO 60 TISUCA GRANATA! Kako? Lako. Ruse jedna ta 152 kosta izmedju 500 i 1000 dolara, (da prevedemo iz rubalja) u zavisnosti od tipa granate, natronske drzave jedna 155ica kosta izmedju 5000 i 7000 dolara, sada vi sracunajte ko ce duze... Na pocetku SVO u ukrajini, zapad je nagadjao da Rusi imaju granata za 2-3 dana :)))... Ruska masinerija u medjuvremenu vrti kao u doba sovjeta, granata, raketa, oklopa kao u prici, Ruska Vojska upotrebljava samo cetvrtinu svojih efektiva i dobija :). Eto, malo sam vam pokusao pomoci protiv propagande iz korumpiranih medija.

Konačno neko normalan

Nakon toga se ide lagano prema Dnjepropetrovsku (tzv Dnipru), a odatle rijekom prema Kijevu. Uzet ce to jos dvije godine, Rusima se ne zuri, ne zrtvuju uzaludno zivote kao zelostakor. Ukronacisti i cijeli natron su baceni na ledja i porazeni. Vaznije, otkrile su se sve slabosti natrona i koliko je to obicni tigar od papira. To otvara oci i Iranu i Hutima i ostalima.... Ne samo sto natron nece nikad poslat vojsku da ginu tamo, (oni samo salju avione i tepihe bombi po pustinjama protiv vojnih patuljaka), natron ne moze ni proizvesti toliko granata jer su ekonomski pred propascu. Ceska je obecala ukronacistima 2 i po milijuna granata, od toga su ukri dobili 10% (250.000) i vise nece, nema se. Za to vrijeme, dragi moji, Rusi biju sa oko 60.000 granata DNEVNO, od kojih je cca 45.000 onih najvecih, 152mm (to je ruski kalibar koji odgovara natronovom 155mm). DNEVNO 60 TISUCA GRANATA! Kako? Lako. Ruse jedna ta 152 kosta izmedju 500 i 1000 dolara, (da prevedemo iz rubalja) u zavisnosti od tipa granate, natronske drzave jedna 155ica kosta izmedju 5000 i 7000 dolara, sada vi sracunajte ko ce duze... Na pocetku SVO u ukrajini, zapad je nagadjao da Rusi imaju granata za 2-3 dana :)))... Ruska masinerija u medjuvremenu vrti kao u doba sovjeta, granata, raketa, oklopa kao u prici, Ruska Vojska upotrebljava samo cetvrtinu svojih efektiva i dobija :). Eto, malo sam vam pokusao pomoci protiv propagande iz korumpiranih medija. ka Pokrovsk (nekadasnji Krasnoarmejsk) je pred padom.

Hvala, ja sam stalno tu, prijatelju...

Obrati paznju na clanke ovog tipa, uvijek ces me pronaci :).

/ Najnovije