Teroristički napad tokom svadbe: Poginulo 30, ranjene 94 osobe

AA
Teroristički napad tokom svadbe: Poginulo 30, ranjene 94 osobe
Najmanje 30 osoba je ubijeno, a 94 su ranjene u eksploziji koja se kasno sinoć desila tokom svadbe u jugoistočnoj turskoj provinciji Gaziantep, javlja Anadolu Agency (AA).
Ured guvernera Gaziantepa saopćio je da je riječ o terorističkom napadu, koji se sinoć desio u kvartu Beybahce u distriktu Sahinbey.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan najoštrije je osudio sinoćnji teroristički napad u Gaziantepu i poručio da neprijatelji koji nisu uspjeli preuzeti vlast u Turskoj, neće uspjeti ni u svojim nakanama da zavade turski narod provokacijama i zloupotrebom etničkih i sektaških grupa.

“Nema razlike između terorističke organizacije PKK, koja je samo proteklog mjeseca ubila 70 pripadnika turskih snaga sigurnosti, terorističke organizacije FETO koja stoji iza neuspjelog nedavnog pokušaja vojnog udara u kojem je ubijeno najmanje 240 ljudi, kao ni terorističke organizacije ISIS koja je mogući izvođač napada u Gaziantepu“, poručio je Erdogan.

Jaka eksplozija odjeknula je sinoć u centru Gaziantepa na ulici na kojoj se održavala svadba, što je ustaljena praksa tokom ljetnih mjeseci u tom dijelu Turske.

Do sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije