Talačka kriza u Nizozemskoj: Više osoba zarobljeno u kafiću, napadač prijeti da će sve dići u vazduh

0
Radiosarajevo.ba
Talačka kriza u Nizozemskoj: Više osoba zarobljeno u kafiću, napadač prijeti da će sve dići u vazduh
Foto: Kolaž / Talačka kriza u Njemačkoj

Više osoba od jutra jedan napadač drži kao taoce u lokalnom kafiću u nizozemskom gradu Edeu. U blizini je evakuirano i 150 domova, dok se vlasti bave slučajem ''talačke krize koja uključuje više osoba'', objavila je policija. 

Kako javlja Nu.nl, tri taoca su u međuvremenu oslobođena, no talačka kriza još nije završena. I dalje nije jasno koliko ljudi je i dalje zarobljeno. Na snimkama koje su objavljene navodno je robot donio smeđu torbu u kafić u kojem je došlo do incidenta.  

Ranije je došlo do incidenta u kafiću, no nisu navedene informacije. Osim toga, policija poziva ljude da se drže podalje od tog područja. Teško naoružani policajaci trenutno se nalaze na terenu, a policija je u međuvremenu navela kako nema informacija da se radi o terorističkom napadu.

Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima

Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima

Zasad nije poznato ko je napadač, no policija je ranije navela kako se na tom području ''kreće muškarac koji je opasnost za sebe i druge''.

Kako javlja nizozemski de Telegraaf, muškarac naoružan vatrenim oružjem i eksplozivom je navodno upao u bar uoči zatvaranja i zaprijetio da će ga dići u zrak.

Svi dućani u blizini trenutno su zatvoreni, objavile su gradske vlasti. Mediji navode kako se talačka kriza odvija u kafiću Cafe Petticoat, popularnom baru i noćnom klubu u tamošnjem gradu, piše Večernji.

[twitter]https://twitter.com/RadioGenoa/status/1774020501599330540[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije