Svitolina postala drugi ambasador UNIED24: Cilj jačanje podrške Ukrajini

1
Radiosarajevo.ba
Svitolina postala drugi ambasador UNIED24: Cilj jačanje podrške Ukrajini
Foto: Instagram/Volodimir Zelenski / Shevchenko i Svitolina

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina postala je drugi UNITED24 ambasador.

Na taj način se pridružila legendi ukrajinskog fudbala Andriyju Shevchenku koji je tokom maja postao ambasador dobrotvorne organizacije koju je osnovao predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski nakon početka ruske invazije na Ukrajinu.

"Njihova saradnja, jake ličnosti i vodstvo pomoći će jačanju globalne podrške Ukrajini. UNITED24 ima za cilj ujedinjenje ljudi svih sfera iza cilja pobjede Ukrajine", napisao je Zelenski na društvenim mrežama.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Za kraj jula planiran je humanitarni teniski meč u kojem će učestvovati prva teniserka svijeta, Poljakinja Iga Swiatek, a sve pod pokroviteljstvom Svitoline.

United24 je platforma za prikupljanje sredstava čija je misija da bude glavni prozor za prikupljanje donacija za podršku Ukrajini.

U prve 4 sedmice platforme za prikupljanje sredstava United24 prikupljeno je više od 52,5 miliona dolara za potrebe Ukrajine.

Novac se prikuplja za najvažnije potrebe u tri oblasti: odbrana i razminiranje, medicinska njega i obnova Ukrajine. Sredstva se prenose na račune Centralne banke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije