Legendarni Ševčenko zaplakao pred kamerama, traži pomoć Italije

1
Radiosarajevo.ba
Legendarni Ševčenko zaplakao pred kamerama, traži pomoć Italije
Foto: Youtube/Rai / Legendarni Ševčenko se rasplakao

Legendarni napadač Ukrajine i Milana Andrij Ševčenko gostovao je na talijanskoj državnoj televiziji RAI gdje je progovorio o stanju u Ukrajini koja trpi žestoku agresiju od strane Rusije. Ševčenko je Italijanima kroz suze rekao kako mu je velik dio porodice u rodnoj zemlji.

"Moja mama, sestra i rođaci su u Ukrajini. Čujemo se svaki dan. Njihov izbor je da ostanu u Ukrajini. Ne mogu gledati to što se događa u mojoj zemlji, a da ne zaplačem. Pričaju mi moji istinu o Ukrajini. Bombardiraju se gradovi, ubijaju djeca i starci. Moramo uvjeriti Rusiju da prestane s napadima i pronaći diplomatsko rješenje za kraj rata", poručio je Ševčenko koji je trenutno u Londonu, pišu Sportske

Ukrajinac je slavu u Italiji stekao sjajnim igrama u dresu Milana, a sada je Italijane pozvao da prihvate izbjeglice koje dolaze iz Ukrajine.

Ustavni sud donio odluku: Hoće li SNSD-u biti oduzet mandat četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

Ustavni sud donio odluku: Hoće li SNSD-u biti oduzet mandat četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

"Kad sam došao u Italiju ta mi je zemlja otvorila srce. Osjećao sam se kao jedan od vas i zato Italiju smatram drugom domovinom. Sada vas molim da otvorite vaša srca mom narodu. Trebamo vašu pomoć. Neka se kod vas oni sada osjećaju kako sam se osjećao i ja. Mnogi su nam već pokazali puno privrženosti, ali tražim od vas još", rekao je Ševčenko pa dodao:

"Ukrajina želi biti dio Europe. To je odluka nas kao naroda. Volodimir Zelenski je sjajan predsjednik i on nas vodi prema nezavisnosti i slobodi", zaključio je Ševčenko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije