Svi pričaju o premijerki Finske i onome što je radila na partiju

0
Radiosarajevo.ba
Svi pričaju o premijerki Finske i onome što je radila na partiju
Foto: Twitter / Svi pričaju o premijerki Finske i onome što je radila na partiju

Finska premijerka Sanna Marin (36) viđena je kako do ranih jutarnjih sati pije pivo i pleše s prijateljima u noćnom klubu Butchers u Helsinkiju.

Očito nimalo opterećena pandemijom i novom varijantom koronavirusa, omikronom, oko koje se širom svijeta diže histerija, vani je ostala sve do 4 sata ujutro, prenosi Daily Mail.

Prije toga premijerka je bila na večeri u restoranu Grotesk, a poslije se sa suprugom Markusom Räikkönenom i njihovim prijateljima nastavila družiti u spomenutom klubu, izvještavaju lokalne novine Seiska.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

"Sjedila je s prijateljima i činilo se kako se svi dobro zabavljaju. No, bilo je očito da su Sannu ipak malo uznemirili ljudi koji su buljili u nju. Na kraju večeri društvo je okružilo premijerku, valjda kako bi se osjećala ležernije u klubu", prepričao je jedan od gostiju, piše Jutarnji

Inače, u Finskoj je zasad detektiran samo jedan slučaj zaraze omikronom, a zemlja se i inače može pohvaliti jednom od najnižih stopa infekcije COVID-19 u Europi. U subotu su imali 1277 novih slučajeva zaraze, dok je, primjera radi, u Njemačkoj taj broj iznosio čak 56.739.

Finska je prošle sedmice najavila kako će se protiv COVID-19 morati cijepiti svi u zdravstvenom i socijalnom sistemu. Vlada također inzistira na pojačanom testiranju, a preporučuje se i rad na daljinu gdje god je to moguće. Osim toga, zahtijeva se da svi putnici koji dolaze u zemlju imaju COVID-19 certifikat koji pokazuje da su cijepljeni, a oni bez njega morat će se testirati na taj virus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije